ALVAREZ & MARSAL SÄTTER EUROPEISKA FOTAVTRYCK MED SIN LANSERING PÅ NORDISKA MARKNADEN

Europe Uncategorized

Alvarez & Marsal (A&M), ett ledande globalt företag för professionella tjänster, har lanserat sig i Norden och utsett Jörg Weidenfeld till verkställande direktör för företagets verksamhet i Norden.

 Jörg Weidenfeld gör comeback hos A&M som VD i Norden

Weidenfelds utnämning understryker A&M:s växande servicetjänster till företag i hela Nord- europa. Även om en exeptionell (?) ekonomisk utveckling och fallande oljepriser fortsätter att vara en utmaning finns det i framtiden mycket goda tillväxtmöjligheter för företag i regionen. Weidenfeld kommer främst att fokusera på att leverera A&M:s operativa och finansiella lösningar för att hjälpa företag och finansiella institutioner i Norden att maximera sitt värde. 

Weidenfeld återvänder till A&M, där han tillbringade tre framgångsrika år som rådgivare inom restruktureringar mellan 2007 och 2009. Han har mer än 15 års erfarenhet av högre chefsbefattningar inom restrukturering, affärsstrategi och operativa förbättringar. Han har även haft ett flertal framstående tillfälliga ledarroller samt arbetat inom flera branscher såsom tillverkning, detaljhandel, fordon och logistik.

Innan han började på A&M tjänstgjorde Weidenfeld som Managing Partner i Nordic Restructuring Oy, hans egen rådgivningsfirma för restrukturering och resultatförbättring i Finland.

Tony Alvarez III, VD, Alvarez & Marsal, säger: “När vi går in i 2016 kommer möjligheterna för europeiska företag att [anamma förändring] effektivera och öka sitt kundfokus att bli många. Med detta i åtanke kommer Jörgs utnämning på rätt tid. Vi är mycket belåtna med att ännu en A&M-alumn har återgått till arbete för firman, Joerg har med sig rika erfarenheter från flera branscher och kommer att stärka vår kompetens inom prestationsförbättringar avsevärt i Skandinavien.”

Joerg Weidenfeld tillägger: “A&M är globalt kännt för sin kompetens inom resultatförbättring och affärstransformation; detta lockade mig till företaget redan 2007. Även dess anor – liksom dess utvidgning till andra dynamiska områden – utgjorde en stark dragningskraft för mig att återvända till verksamheten. Den europeiska verksamheten har utvecklats och expanderat dramatiskt sedan min tid i företaget. Nu ser jag framemot att få ställa A&M:s unika utbud till förfogande för företag i Norden, samt fortsätta företagets tillväxt i Europa.”

Företag, investerare och myndigheter runt om i världen vänder sig till Alvarez & Marsal (A&M) när konventionella metoder inte räcker till för att driva på förändring och leverera resultat.

A&M är privatägt sedan 1983 och ett ledande globalt företag för professionella tjänster som levererar förbättrade affärsprestationer, turnaround management och rådgivningstjänster till organisationer som vill förändra verksamheten, få ett lyft i sin tillväxt och påskynda resultat genom beslutsamma åtgärder. Våra ledande experter är erfarna operatörer, konsulter i världsklass och veteraner i branschen som drar nytta av företagets anor inom restrukturering för att hjälpa ledare vända förändring till en strategisk affärstillgång, hantera risk och komma åt värdet i alla led.

När handling gör skillnad, finn oss på www.alvarezandmarsal.com 

Följ A&M på Facebook och Twitter