Link Group teret hódít Európában a Capita Asset Services megszerzésével

Europe Uncategorized

A Link Group (ASX: LNK) felvásárolta a Capita Részvénytársaságtól a londoni székhelyű Capita Asset Services-t (CAS).

A Capita Asset Services megszerzése kulcsfontosságú taktikai lépést jelent, ezen felül összhangban áll a Link Group stratégiájával, hogy további ígéretes piacokra törjön be, ezáltal kibővítve termékeit és regionális adottságait, különös tekintettel az európai operatív platformra kiterjesztve.

A Link Group piacvezető technológiai megoldásokat kínál a pénzügyi és vállalati piacokon. A társaság az Ausztrál Értékpapír Tőzsdén (ASX) került bejegyzésre, amelynek piaci tőkéje megközelítőleg 4 milliárd ausztrál dollár, és szerepel az S & P / ASX100 listán.

A CAS felvásárlásával a Link Group jelenleg 17 országban működik, világszerte több mint 750 millió font éves árbevétellel rendelkezik, és több mint 7000 ipari szakembert foglalkoztat. Globálisan több mint 600 milliárd fontnak megfelelő vagyonkezelésért, 35 millió egyéni részvényes kiszolgálásáért, és 45 millió pénzügyi adat kezeléséért felel.

John McMurtrie, a Link Group ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta: “A CAS-ban létrehoztunk egy üzletet, piacvezető pozíciókra alapozva, a vállalati és a magánügyfelek, a részvényesek, a bankok és az adósságszolgálatok között. A vállalat hosszú ideje fennálló ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik, amely a terjeszkedő piacokon működik. Az üzlet, új nevén: Link Asset Services, nagymértékben kiegészíti a Link Csoportot, és vonzó platformot képvisel a további terjeszkedést lehetőségeit tekintve az Egyesült Királyságban és az európai piacokon. “

Anthony O’Keeffe, a Link Group új, Link Asset Services részlegének vezérigazgatója hozzátette: “Nagy örömünkre szolgál, hogy a Link Group, egy olyan jövőbe tekintő vállalat része, amely elkötelezett az ügyfélérték magasabb szintre emelésével kapcsolatban, technológiai fejlesztésekbe, a munkavállalókba és a folyamatokba történő befektetések révén. Ez, kiegészítve új alkotóelemekkel és képességekkel és szélesebb körű nemzetközi elérhetőséggel, kiváló helyzetbe hoz minket az ügyfeleinkkel való szoros partneri kapcsolatunk továbbfejlesztésének terén. “

Mr McMurtrie hozzáfűzte: “Ezzel az akvizícióval a Link Group most egy igazi nemzetközi vállalattá vált, amely széleskörű lehetőségeket kínál a további növekedéshez. A bővített Link Group-nál izgatottan várjuk a Csoport által biztosított lehetőségeket, az új ügyfeleket és kollégákat. “

*  Link Group és a CAS együttes bevétele 12 hónapra vetítve 2017. június 30-ig bezárólag 

A Link Asset Services nemzetközileg közel 7000 ügyféllel működik együtt, beleértve az eszközkezelőket, a befektetőket, az üzletvezetőket, az eszközök tulajdonosát, a megbízottakat, a kibocsátókat és a hitelfelvevőket. Olyan infrastruktúrát biztosítunk, amelyen keresztül mind a szabályozott, mind a szabadpiacokon az eszközök biztosítottak vagy telepítésre kerülnek. A Link Asset Services 3000+ fő alkalmazottja több, mint 70 szorosan összehangolt szolgáltatást nyújt, így segítve a tőkeáramlást a pénzügyi piacokon évi 45 milliárd fontnyi kifizetés feldolgozásával; valamint vagyonvédelemre és garanciára több, mint 600 milliárd fontnyi összeget tart pénzalapokba, szervezetekbe és egyéb eszközökbe befektetve.

Link Asset Services kezeli és biztosítja az eszközöket a tíz rendkívül szabályozott európai jogrendszernek megfelelően. A piaci szegmensek, iparágak és eszközosztályok széles skálájával dolgozunk, beleértve a részvényeket, a kötvényeket és tartozáskezelést, valamint az ingatlanokat. Szorosan együttműködünk a szabályozó hatóságokkal, az ipar szervezeteivel és a piaci közvetítőkkel. Ügyfeleink gyakran több szolgáltatást is igénybe vesznek tőlünk, így a hozzáállásunknak és a sikeres kivitelezésnek köszönhetően, piacvezető pozíciót sikerült felépítenünk valamennyi üzletágunk terén:

•           Link Piaci Szolgáltatások (részvény-nyilvántartás, befektetői kapcsolatok, részvény-befektetési és kincstári szolgáltatások)
•           Link Alapkezelő (ABAK, alapkezelés, transzfer tevékenység, ISA tervirányítás)
•           Vállalati Szolgáltatások (pénzügy és számvitel, vállalati titkárság, szervezetmenedzsment, outsourcing szolgáltatások)
•           Privát Ügyfelek (vagyonkezelési és vállalati szolgáltatások, beleértve a nemzedékek közötti átutalást)
•           Bank és Hitel, Asset Services márkanév alatt biztosítja a hitel forrását és a hiteligénylési folyamatot, az adósságkezelést, a megfelelési és  a szabályozási felügyeletet.

A Link Administration Holdings (Link Group) adminisztrálja a pénzügyi tulajdonjogokat és ösztönzi a felhasználói elkötelezettséget a technológia segítségével. Megerősítve a technológiába, a munkavállalókba és a folyamatokba való befektetéseivel, átfogó adat- és információs megoldásokat nyújt világszerte a vállalatok, nagy vagyonkezelők és megbízottak számára.

További információért látogasson el honlapunkra: www.linkgroup.com