Veilingklanten profiteren van een nieuwe prijs ‘gekocht en geleverd’, voordat zij bieden – dankzij Christie’s en Crown Fine Art

Europe Uncategorized

Een nieuwe prijs- en service-oplossing van het wereldwijde bedrijf in de kunstlogistiek, Crown Fine Art, stelt het wereldberoemde veilinghuis Christie’s in staat om de afleveringskosten van een object aan klanten te verstrekken, voordat ze hierop gaan bieden.

1
1
Fred Weijgertse, Managing Director at Crown Fine Art (left)
Steve Phipps, Director of Christie’s International Plc (right)

Het innovatieve systeem dat nauwkeurig de verzendkosten inschat, zorgt ervoor dat het voorwerp, alvorens het in de verkoop gaat exact wordt geprijsd en vervolgens na aankoop efficiënt en veilig wordt vervoerd. Bovendien, wanneer kopers succesvol een bod hebben uitgebracht, kunnen ze aansluitend online betalen voor het complete pakket, inclusief de verzendkosten.

Het nieuwe getekende contract tussen Crown Fine Art en Christie’s in Europa, Midden-Oosten en Afrika, (EMEA) betekent dat de dienst, die ontworpen is om het betalings- en aankoopproces te versnellen, al beschikbaar is in Londen, Amsterdam en Parijs. Het wordt ondersteund door Crown Fine Art’s wereldwijde netwerk van kantoren en haar investering in state-of-the-art opslagfaciliteiten.

Rosalind Patient, Logistics en Fulfilment Director bij Christie’s, EMERI, zegt: “Het leveren van uitzonderlijke service aan onze klanten is van het allergrootste belang en Crown Fine Art helpt ons dit te bereiken met een innovatieve aanpak.

“Het is een bedrijf met een vooruitstrevende visie dat onze passie en waarden deelt – en met haar kantoornetwerk dat verspreid ligt over de EMEA-regio, stelt het ons in staat om te profiteren van een consistente service, ongeacht waar we naartoe verzenden en waar dan ook ter wereld.”

Crown Fine Art, die haar diensten verleent aan galeries, veilinghuizen, verzamelaars en musea, is van mening dat zij de enige vervoerder van kunstvoorwerpen is die deze unieke service aanbiedt, die niet beschikbaar is bij ’s werelds andere toonaangevende veilinghuizen. Het bedrijf stelt dat deze ontwikkeling haar zal helpen om haar klanten beter van dienst te zijn, in nieuwe locaties en innovaties te investeren, en haar leiderschap in de wereld van de kunstlogistiek zal ondersteunen.

Fred Weijgertse, Managing Director bij Crown Fine Art Worldwide, reageert: “Het is een spannende, maar snel bewegende tijd in de globale markt voor kunstvoorwerpen en Crown Fine Art is altijd op zoek naar innovatieve ideeën en oplossingen, waarmee onze klanten hun voordeel kunnen behalen.

“Deze overeenkomst met Christie’s past perfect bij die agenda en weerspiegelt onze strategie als wereldwijd bedrijf. Eén die klanten de zekerheid biedt van een veilige en consistente service over de hele wereld.”

Crown Fine Art, onderdeel van de Crown Worldwide Group, is niet alleen gespecialiseerd in het vervoer van kunst en kunstvoorwerpen, maar biedt ook speciale hight-tech opslagfaciliteiten in een aantal van de belangrijkste bestemmingen binnen de industrie, waaronder Parijs, Londen, Amsterdam, Moskou en Dubai.

Voor meer infromatie: www.crownfineart.com

Crown Worldwide Group heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong, werd in 1965 opgericht en heeft nu kantoren op meer dan 265 locaties over de hele wereld.

De Crown Fine Art divisie is een wereldwijde expert in het veilig vervoeren van kunst en  kunstvoorwerpen, het bieden van kunsttransporten, installatie- en demontageservice aan galeries, veilinghuizen, verzamelaars en musea.

Andere divisies binnen de groep zijn o.a. Crown Records Management, Crown Relocations, Crown World Mobility, Crown Logistics en Crown Wine Cellars.