Nieuwe director bij Rocket Fuel voor activiteiten Benelux

Europe Uncategorized

Rocket Fuel, het bedrijf dat geavanceerde wetenschap op online reclame toepast, blijft uitbreiden in Europa en heeft vandaag Rocket Fuel Benelux gepresenteerd.

Dominic Trigg is director voor Europa en hij heeft Frederick van Eijk als director aangewezen, een veteraan in de industrie. Hij moet de activiteiten in België, Nederland en Luxemburg opzetten en uitbouwen.

Deze uitbreiding is het gevolg van de snelle positionering van Rocket Fuel op de markt voor reclameoplossingen met kunstmatige intelligentie in het Verenigd Koninkrijk en de presentatie van Rocket Fuel DACH eerder dit jaar.

Het is de bedoeling dat Frederick het succes van het bedrijf in Europa en de VS, waar het bedrijf in de lijst met meest veelbelovende bedrijven van Forbes staat, gaat voortzetten in de Benelux. De reden dat Rocket Fuel in die lijst van Forbes staat is de enorm snelle groei van het bedrijf en het aanbod krachtige geavanceerde oplossingen die online reclamecampagnes in real-time optimaliseren.

Frederick heeft meer dan 7 jaar ervaring in online en offline mediareclame en is een bekende expert op het gebied van digitale reclame in Nederland. Hiervoor was hij director Sales bij een van de grootste reclameverkoopbureaus in Nederland, WebAds. Daarvoor werkte hij 4 jaar in de digitale verkoop bij Microsoft Advertising.

Frederick zegt: “Er is veel discussie over de effectiviteit van online reclame in de Benelux, maar ik geloof echt dat het product van Rocket Fuel uniek is.” Het product presenteert, optimaliseert en lokaliseert campagnes in real-time met een snelheid en nauwkeurigheid die ik nog nooit eerder heb gezien.

“Ik heb er veel zin in om voor Rocket Fuel aan de slag te gaan en ik weet zeker dat we een grote impact op deze markt kunnen maken, ook omdat we bij de ‘soft launch’ al zeer positieve reacties kregen.”

Dominic voegt daaraan toe: “Rocket Fuel heeft zich bewezen als een van de meest effectieve oplossingen op de markt in Europa en ik verwacht dat we ons succesverhaal voort kunnen zetten door verder uit te breiden.

“Dankzij onze snelle groei en goede vooruitzichten kunnen we toonaangevende talenten zoals Frederick blijven aantrekken. Ik ben blij dat hij bij ons aan de slag gaat.”

De activiteiten voor de Benelux worden vanuit Amsterdam geregeld en Frederick is momenteel bezig met het samenstellen van regionale verkoop- en accountmanagementteams.

Rocket Fuel is een toonaangevend leverancier in reclameoplossingen met kunstmatige intelligentie, die digitale media-aankopen omzetten in automatisch optimaliserende engines, die in real-time leren en zich aanpassen en zeer goede marketingresultaten van bewustzijn naar verkoop leveren.

Meer dan 400 toonaangevende merken uit de hele wereld vertrouwen op Rocket Fuel voor hun reclameprogramma’s via display, video, mobiel en sociale media.

Het bedrijf is opgezet door veteranen in online reclame en wetenschappers van NASA, Yahoo!, DoubleClick en Salesforce.com. Rocket Fuel werkt vanuit Redwood Shores (Californië) en heeft kantoren in elf steden over de hele wereld waaronder New York, Londen en Toronto.