Business Intelligence Company Worldbox opent kantoor Rotterdam

Europe Uncategorized

Worldbox, de ”global Business Information company”, heeft deze week in Rotterdam een kantoor geopend onder de naam Worldbox Benelux BV.

Met dit nieuwe kantoor – in aanvulling op die in Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong en India – breidt Worldbox haar wereldwijde aanwezigheid verder uit. Vanuit het hart van Europa wordt nu ook een breed pallet van internationale handels-informatiediensten aan bestaande en potentiele klanten aangeboden.

Het Nederlandse Worldbox kantoor zal tevens fungeren als centrum voor kwaliteitscontrole van de Europese activiteiten. Vanuit het Zwitserse hoofdkantoor zullen de Duitstalige klanten bediend worden.

Volgens Adrian Ashurst, Worldbox CEO, zal “het kantoor in Rotterdam fungeren als centrale operationele basis in Europa, en daarmee de internationale slagkracht van de groep vergroten. Diensten worden aangeboden in het Engels, Nederlands, Duits en Frans.”

Hij geeft aan dat Worldbox Rotterdam gekozen heeft omdat “het een belangrijke locatie voor internationale bedrijven is die zaken doen in Europa.”

Rotterdam heeft ca. 600,000 inwoners, verdeeld over ca. 175 verschillende nationaliteiten. De ligging in het hart van Europa, met haar 500 miljoen consumenten, maakt de stad een van de beste zakenlocaties in Europa.

Worldbox’s uitbreiding naar Nederland volgt op overname afgelopen februari van de onderzoeksactiviteiten van OFWI uit Zurich, Zwitserland. Deze activiteiten betreffen creditchecks, due dilligence rapportages en handelsinformatierapportages op bedrijven en consumenten wereldwijd.

Worldbox levert van gemakkelijk toegankelijke tot gedetailleerde data over een breed pallet van essentiële gebieden, waaronder validering en verificatie van bedrijfsregistraties en jaarstukken, zakelijke en financiële data en credit risk rapportages.