RUNRIG ANNONSERAR AVSKEDSKONSERT: En sista chans att se Runrig live

Music Uncategorized

Efter 45 år i musikbranschen, förbereder skotska keltrockarna Runrig för att ta låta ridån gå ner över vad som varit en anmärkningsvärd karriär. Men innan de gör det, firar bandet med en avskedskonsert i Skottland i augusti nästa år.

1
1

Utomhuskonserten som fått namnet The Last Dance, äger rum i City Park, Stirling, Skottland emot den spektakulära bakgrunden Stirling Castle, lördag 18e augusti 2018.

Anslagen som ett av de större event bandet någonsin arrangerat, blir showen ett firande av bandets avsevärda bedrifter, såväl som tack till de lojala fans som hängt med Runrig under årtionden.

Runrig släppte det 14e och sista studioalbumet The Story under 2016, och nu har beslutet fattats att det är dags att sluta cirkeln vad gäller livemusiksidan av bandet.  

Runrigs Calum Macdonald sa: “Detta har varit ett enormt och svårt beslut för oss, men livets förgänglighet och andra omständigheter har gjort att vi känner att tiden nu har kommit för ett positivt och högtidligt slut.”

Malcolm Jones sa: “Även om bandet som vi känner det slutar, kommer den ikoniska musiken leva vidare, som varumärket Runrig. Individuella medlemmar kommer att fortsätta skriva låtar, spela in och delta i liveuppträdanden, samtidigt som olika spännande projekt för att föra Runrig-arvet vidare är under utveckling.”

Les Kidger, Direktör på LCC Live, promotor för The Last Dance, sa: “The Last Dance blir en viktig händelse, en konsert som uppemot 25,000 fans kommer hålla varmt om hjärtat i åratal framöver. Låtlistan blir troligtvis lång, eftersom bandet har en förhoppning om att kunna ta med material från de senaste fyra årtiondena när de bugar ut ifrån livemusikscenen.”

Biljetter till The Last Dance börjar säljas 10.00 fredag 29e september och finns att köpa på Ticketline (www.ticketline.co.uk: 0844 888 9991).

1. Bildtext: Runrigs avskedsshow är i City Park, Stirling, Skottland lördag 18e augusti 2018.

2. Skotska keltrockbandet Runrig har avnjutit fenomenal framgång över de senaste 45 åren, de har släppt över 20 live- och studioalbum och samlat en lojal fanskara särskilt i UK, Tyskland och Skandinavien.

Bandet består av låtskrivare Rory och Calum Macdonald, ihop med Skye gitarristen Malcolm Jones och trummisen Iain Bayne från St Andrews. Huvudsångaren Bruce Guthro, från Nova Scotia, gick med 1998 följd av keyboardspelaren Brian Hurren från Falkirk. 

www.lcclive.co.uk – www.runrig.co.uk