Epyon geeft interfaces vrij voor backoffice integratie van EV snelladers

Technology Uncategorized

Terra DC laadstations gaan OCPP en andere leidende netwerkprotocollen ondersteunen.

Epyon Power (http://www.epyonpower.com), de Europese leider op het gebied van intelligente oplossingen voor het snelladen van elektrische auto’s (EV’s), maakt vandaag bekend dat Epyons snelladers compatibel zijn met het Open Charge Point Protocol (OCPP) en dat ook andere veelgebruikte standaarden voor backoffice integratie zullen worden ondersteund.

Epyons Terra laadstations zijn de eerste DC laders die compatibiliteit bieden met OCPP, een breed gesteunde, vrij te gebruiken standaard. Compatibiliteit met dergelijke protocollen stelt exploitanten van laadnetwerken in staat om Epyon Terra laadstations in het veld te laten communiceren met hun gecentraliseerde backoffice, waardoor real-time authenticatie en autorisatie van gebruikers en diverse andere laadfunctionaliteiten mogelijk worden gemaakt.

Epyon zal ook een reeks interfaces beschikbaar stellen voor backoffice systemen die andere protocollen ondersteunen, zoals het POD Point Network protocol van POD Point Ltd. Alle Terra DC snellaadsystemen kunnen worden geleverd met een ingebouwde RFID lezer, die gebruikers in staat stelt om via de netwerkverbinding door middel van een pasje geauthentiseerd te worden in elk backoffice systeem.

“Deze laatste toevoeging aan onze producten helpt exploitanten van laadnetwerken om het maximale uit onze netwerkoplossingen te halen. Het stelt hen in staat om hun laadactiviteiten naadloos te integreren in de bestaande backoffice, wat meer efficiëntie en flexibiliteit oplevert”, zegt Wil van Gils, CTO van Epyon. “Deze mogelijkheid is spoedig beschikbaar voor alle laadnetwerken, wat voor backoffice systeem ze ook gebruiken.”

“We zijn verheugd met Epyons steun voor het open OCPP protocol. Logica heeft Chargepoint interactive Management System (CiMS) ontwikkeld, een op OCPP gebaseerd backoffice systeem. CiMS was al beschikbaar voor AC laden; nu is het ook beschikbaar voor DC snellaadnetwerken”, zegt Rob Leijn, Managing Director Commercial Sector van Logica, de Europese ICT-dienstverlener.

Epyons Terra DC snellaadoplossingen kunnen een batterij van een elektrische auto opladen in slechts 15 tot 30 minuten – vergeleken met acht uur bij een reguliere AC stroomaansluiting. Terra systemen bieden een ongeëvenaarde range aan connectiviteitsopties die operators helpen om de efficiëntie van hun laadnetwerk te verhogen, zoals de mogelijkheid om op afstand onderhoud te plegen en de laadniveaus te monitoren. Epyons netwerkoplossingen bieden het hoogste niveau van informatieveiligheid via geavanceerde technologieën zoals TLS en X509 certificaten.

Epyon Power, met het hoofdkantoor in Rijswijk, is de leidende Europese leverancier van intelligente snellaadoplossingen voor elektrische auto’s. Voortbouwend op ons bewezen track record als innovator, ontwerpen, verkopen en leveren wij web-managed snellaadsystemen voor batterijen van EV’s. Daarmee helpen wij onze zakelijke klanten hun ambities in commercieel succes om te zetten en tegelijkertijd de groei van de gehele EV markt te stimuleren.