Maksimalno iskorištavanje podataka EU Spacea u arktičkoj regiji: Uz 2. CASSINI Hackathon uroni u neke od izazova s kojima se suočava Arktik

Technology Uncategorized

2. CASSINI Hackathon, događaj koji će se održati 5. – 7. studenog, u Bird incubatoru i online,  izravno će se suočiti s vrlo važnim globalnim izazovom. Od prvog dana sudionici na 10 lokacija diljem Europe imat će priliku iskoristiti podatke EU Spacea za povezivanje Arktika.

 

S misijom stvaranja novih ruta putovanja, zaštite divljih životinja, pružanja pomoći autohtonim ljudskim zajednicama i očuvanja prirodnih staništa, timovi će se suočiti s 3 izazova koji će testirati njihove kreativne vještine od prvog dana. Koristeći se podacima i informacijama iz Copernicusa, signalima i podacima iz Galilea i EGNOS-a, kao i tehnologijom sigurnog povezivanja, smislit će rješenja koja mijenjaju stvari i rješavaju probleme u budućnosti!

 

Kako bi se osigurala potpuna usredotočenost i predanost, od svake će se ekipe koja sudjeluje zatražiti da odabere samo jedan izazov za svoj ‘napad’ na prvo mjesto. Tri izazova među kojima se može birati uključuju sljedeće:

 

1.           Siguran prolaz na moru: Sudionici će osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi mogli omogućiti kontejnerskim brodovima, brodovima za krstarenje i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko Nordijskih mora.

 

2.           Život na kopnu: Sudionici će osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi mogli omogućitiljudima, biljkama i divljim životinjama da se bolje prilagode arktičkoj klimi.

 

3.           Briga o  divljim životinjama: Sudionici će osmisliti proizvode, uređaje ili usluge koji bi mogli pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja na Arktiku.

 

Proizvodi, uređaji ili usluge nastali rješavanjem tih jedinstvenih izazova na Arktiku također se mogu upotrijebiti i prilagoditi za rješavanje sličnih izazova s kojima se suočavaju zemlje izvan arktičkog kruga.

 

Organizator, INVENTO, poduzetnički akcelerator koji svakodnevno pomaže start-upovima kroz faze razvoja, pomoći će timovima da kroz Hackathon  istraže različita lokalna pitanja koja bi se mogla riješiti upotrebom podataka i signala iz Copernicusa, Galilea i EGNOS-a.

 

Nakon uživanja u tom jedinstvenom okruženju za hrvatske profesionalce, pobjednički timovi bit će nagrađeni. Više informacija slijedi uskoro! 

 

 Iskoriste priliku da napravite promjenu i prijavite se na hackathons.cassini.eu !

 

1