Rock and Roll Forever Foundation lanserar TeachRock-projektet i Europa

Music Uncategorized

I ett försök att visa uppskattning för lärare och främja integrationen av musik i klassrummen, är Steven Van Zandt (från Little Steven and The Disciples of Soul och Bruce Springsteen and E Street Band) ute på ett pedagogiskt uppdrag. Han turnerar Europa på uppdrag av The Rock and Roll Forever Foundations TeachRock Project för att förbättra lärande upplevelsen i klassrummet.

”Little Steven and Disciples of Soul” är värd för Läraruppskattning Workshops och konserter från 6 juli – 27 juli

 

1
Steven Van Zandt of “Little Steven and The Disciples of Soul Band” playing at a Teacher Appreciation concert

TeachRock Project ger kostnadsfria professionella utvecklings workshops där lärare tränas i att integrera musik i en rad olika klassrumsstudier, inklusive matematik, vetenskap, läsning och historia.

 

Van Zandt, som är känd för sina fenomenala talanger som musiker, producent, författare och skådespelare på hit-TV-programmen ”The Sopranos” och ”Lilyhammer”, började fokusera på pedagogik för omkring 10 år sedan.

 

”Forskning visar att elever som får musikinstruktioner gör bättre ifrån sig i matematik och vetenskap och elever som gillar åtminstone en klass eller lärare är mindre benägna att hoppa av….Musik har visat sig vara den mest konsekventa och pålitliga gemensamma grunden mellan lärare och elever, säger Van Zandt. ”The Rock and Roll Forever Foundations TeachRock Project erbjuder professionella utvecklings workshops där vi tränar lärare för att använda tvärvetenskaplig lektionsplaner som integrerar konst och musikhistoria tvärs över läroplanen.”

 

Stiftelsens personal av utbildare och musiketnologer  har skapat mer än 100 lektionsplaner som kan ingå i samhällsstudier och språkstudier som enskilda planer eller kan läras som enhetsplaner. ”Våra professionella utvecklings workshops, liksom vår läroplan, är kostnadsfria. Det är vårt sätt att visa vår tacksamhet mot lärare,” säger Van Zandt.

 

Teacher Appreciation Tour erfarenhet inkluderar en timmes workshop vid konsertlokalen; en timmes grupparbete som inkluderar mat och en två timmars live-konsert med Little Steven and The Disciples of Soul.

 

Teacher Appreciation Tour i Europa kommer att omfatta följande platser:

6 juli – Amsterdam, Nederländerna vid Amsterdamse BOS

9 juli – Paris, Frankrike, vid Alhambra

11 juli – Madrid, Spanien vid Noches Del Botanico 12 juli – Vigo, Spanien på Castrelos

14 juli – Limburg, Belgien på Blues Peer

17 juli – Rom, Italien på Villa Ada

18 juli – Cortona, Italien vid Cortona Mix Festival

20 juli – Malmö, Sverige på KB Club

21 juli – Telemark, Norge på Wrightegaarden, Langesund 23 juli – Hamburg, Tyskland på Grosse Freiheit 36

25 juli – Karlsruhe, Tyskland på Zeltival

27 juli – London, Storbritannien på Shepherds Bush Empire

 

För mer information om turnéplanen och för att anmäla dig till de kostnadsfria workshop- och konsertbiljetterna, klicka på turneringslänkarna ovan.