NYA QOROS 5 SUV FÅR SIN VÄRLDSPREMIÄR PÅ EXPO MILANO

Europe Uncategorized

Qoros 5 SUV är den enda helt nya bilmodellen på Expo Milanos kinesiska bilmärkesutställning när den ropar “Hej!” i världens modehuvudstad.

Att våga vara annorlunda

Genom att lansera sin senaste bilmodell på Expo Milano visar Qoros att man vågar vara annorlunda. Nya Qoros 5 SUV är skapad av Qoros internationella designteam i Shanghai och München och har precis avslutat sin sista utprovningsfas i spanska Granada.

Det bör noteras att innan bilen ställdes in i Silk Road-hallen på Expo Milano så hade Qoros och andra kinesiska bilmärken tillbringat 26 dagar i en fantastisk resa på mer än 15000 kilometer genom Asien och Europa i Silk Road Trip. Enligt visionen “One Belt One Road” och den större visionen “Made in China 2025” så visade Qoros, tillsammans med 15 andra kinesiska biltillverkare, sin styrka och kvalitet för världen. Starten gick från foten av den kinesiska muren via leriga vägar i ryska fjärran östern till tyska Autobahn och de Qoros 3 City SUV som deltog klarade galant av alla strapatser utan några som helst problem. Nyfikna och uppskattande blickar följde bilarna längs vägen i de olika länderna.

Sun Xiaodong, Qoros vice VD med ansvar för marknadsföring och försäljning, och representanter från andra kinesiska biltillverkare deltog i den kinesiska bilmärkesutställningen på Expo Milanos Silk Road-torg. “Andan av självständighet är själen i all design. Milano är ett center för vetenskap, teknologi, mode och innovativa produkter. Genom att låta Qoros 5 SUV få sin premiär i Europas designhuvudstad så hoppas vi kunna visa vår unika strävan för att skapa en design som matchar andan i städerna”, kommenterade Sun Xiaodong.

En hyllning till självständighet genom design

Draget av självständighet i Qoros design skiljer sig inte från huvudströmmen utan är en unik tolkning av strömmens designtrender för SUV-bilar. Qoros 5 SUV, som är den första medelstora SUV:en som Qoros lanserar för den kinesiska marknaden, speglas av en medfödd nobless och en medvetenhet om smaken hos kinesiska kunder. Den reflekterar också de designelement och tonalitet som visades upp på årets Fashion Weeks i Milano och Paris såsom sportighet, minimalism, futurism och konstnärliga inslag.

  • Style

Renskurna linjer, färger och en anda av odödlighet. Vare sig det handlar om bilar eller mode så har all god design något gemensamt. Precis som det populära modemärket “Celine” som förkroppsligar minimalism och renhet, så följer Qoros 5 SUV tre designprinciper: symmetri, proportion och enkelhet. Självklart så har Qoros 5 SUV ärvt visuella designelement från resten av Qoros-familjen för att uppnå en harmonisk balans mellan europeisk enkelhet och en anda från Öst. En utmärkt design kan alltid kännas igen. Nyss rapporterade New York Times att om du inte sett 10 Corso Como och Prada Foundation Cultural Park för att uppleva deras olika rika konstnärliga stilar så har du verkligen inte varit i Milano. Helt enkelt för att deras design är utmärkt och ändå så igenkännbar. Samma egenskaper är typiska för nya Qoros 5 SUV.

  • Fashion

Vid årets Paris Fashion Week satte det egensinniga designgeniet John Galliano samurajhjälmar på sina supermodeller för att markera energi och konflikter. Det är ett populärt sätt att förstärka känslan av motsättningar genom designelement. Med sin egen tolkning av mode betonar Qoros 5 SUV en blockliknande formgivning istället för enkla konturer och erbjuder därigenom kraftfullare exteriörkurvor och en mer dynamisk kontur. Ytterligare särdrag såsom de stora 19-tumshjulen och strålkastare formade som hajgälar, är lika iögonfallande som kronjuvelerna.

  • Trend

Enkel och tuff; Calvin Kleins herrmode är alltid diskret men ändå kraftfullt, något som är väl accepterat av Qoros designers. Tre större designtrender introduceras med Qoros 5 SUV: skarpskurna breda strålkastare, kraftfulla främre hjul och en dynamisk kombibaklucka. Det är ett faktum att SUV:arna från många premiummärken har fångat dessa trender och därigenom ökat attraktionen och berömmet från ett ökande antal beundrare. På Expo Milano erbjuder Qoros 5 SUV en ny designtrend för den inhemska traditionella SUV-marknaden.

Redan innan premiären för Qoros 5 SUV har Qoros lanserat tre internationellt hyllade bilmodeller och erhållit flera globala utmärkelser som gång på gång visat Qoros ambition och engagemang för design, teknologi, säkerhet och kvalitet.

Genom deltagandet på Expo Milano kommer Qoros och andra kinesiska bilmärken att kunna visa världen den snabba utvecklingen inom Kinas bilindustri. Qoros 5 SUV kommer att presenteras för publik på Guangzhous bilsalong i november 2015. Låt oss gnugga ögonen och vänta.

# # #

Qoros Automotive Co. Ltd. grundades 2007. Qoros utvecklar bilar som särskiljer sig genom deras design, säkerhet, uppkopplade tjänster och internationella kvalitets-standard.

Den första produktionsmodellen Qoros 3 Sedan lanserades i slutet av 2013. Qoros 3 Hatch lanserades i juni 2014 och Qoros 3 City SUV följde sex månader senare. Qoros kommer att fortsätta expanderingen av sin modellfamilj för att öka sin attraktionskraft och möta olika kunders behov.

Tvärs igenom alla tekniska och kommersiella affärsfunktioner och på alla nivåer i administrationen integrerar Qoros ledande talanger från hela världen för att skapa ett team med omfattande bilindustrierfarenhet. Teamet, som använder det senaste inom teknik och bästa internationella praxis, brinner för design, konstruktion och att bygga bilar för dagens kunder.

Qoros 3 Sedan blev 2013 den första, i Kina, utvecklade bilen som erhöll maximala 5 stjärnor i Euro-NCAP:s krocktest och är en av de säkraste bilarna någonsin som testats av organisationen under dess 16-åriga historia.

Qoros operativa högkvarter befinner sig i Shanghais finansiella center. Ett team av toppdesigners och ingenjörer är jämnt fördelade mellan kontor i München och Shanghai.

Qoros har en specialbyggd fabrik i Changshu, en blomstrande stad i Jiangsu-provinsen, cirka 80 kilometer nordväst om Shanghai. Företaget producerar där sin växande modellflora i en ökande takt – med produktionskvalitet som det primära målet.

1 
Följ Qoros på Facebook:
https://www.facebook.com/Qorosofficial
https://www.facebook.com/QorosSverige